1 like 0 dislike

Üdv a Veremcserén, ahol bátran felteheted a kérdésedet!

Ne félj, nincs buta kérdés, szívesen segítünk, ha tudunk. Ha van kérdésed, tedd a következőt:

  • Gondold végig, hogy mi a feladat, amit meg szeretnél oldani! Sokszor azt tapasztaljuk, hogy a kérdezők inkább a vélt megoldásokat írják le, nem pedig azt, hogy ténylegesen mi a feladat. Ez nagyon nehézzé teszi a jó válasz adást.
  • Írd le minél pontosabban, hogy mire gondolsz! A válaszoló nem fog belelátni a fejedbe, ezért el kell magyarázni, hogy mit is szeretnél. A legjobb, ha úgy írod le, mintha a nagymamádnak magyaráznál.
  • Adj elég információt! Ha csak a problémádat írod le, de nem mellékeled a konkrét hibaüzenetet vagy a programkódodat, elég nehéz segíteni. Gyűjtsd össze a lehető legtöbb információt a problémádról és tedd bele a kérdésedbe!
  • Takarítsd ki a kódodat! Sok hiba már azzal megoldható, hogy ha szépen beformázod a kódodat és kiveszed belőle a fölösleges részeket. A megjelenés és a működés szétválasztása külön részekre is nagyban segíti a megértést. Arról nem is beszélve, hogy mi is könnyebben megértjük a kódodat!
  • Ügyelj a nyelvtanra! Akármilyen unalmas, a helyes központozás nagyban segíti a megértést. Olvasd fel hangosan amit írtál, és ha nem érthető, fogalmazd át! Így könnyebben kapsz válaszokat.
  • Fogadd el a jó választ! Neked csak egy kattintás, de a válaszoló pontot kap érte. Arról nem is beszélve, hogy Te is!

Ha válaszolnál:

  • Magyarázz türelmesen! Az elején mindenki fejében teljes kavar van, összefolyik a szerver és a kliens oldal, a Java és a JavaScript. Nem baj az, hogy ha egy régebbi válaszodból emelsz át részeket és azt összedolgozod egy egybefüggő, a kérdést jól körüljáró válasszá.
  • Ügyelj a nyelvtanra! Akármilyen unalmas, a helyes központozás nagyban segíti a megértést. Olvasd fel hangosan amit írtál, és ha nem érthető, fogalmazd át! Így könnyebben érthető lesz amit írsz.

Ha szeretnél velünk kapcsolatba kerülni:

lezárva ezzel az indokkal: Szerkesztői kérdés
kérdezve Dec 29, 2015 Az oldallal kapcsolatban kategóriában veremcsere (41 pont) által
lezárva Jan 9, 2016 Pásztor János által
Apró typo az első mondatban: amig - amit.
Fixed, köszi.
Jó lesz az oldal, sok sikert, hajrá!
A Veremcsere a Refaktor Magazinhoz kapcsolódó, barátságos kérdezz-felelek oldal, ahol felteheted a webfejlesztéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésedet.

A részletekért olvasd el az üdvözlő postunkat!
Az oldal valamennyi tartalma a Creative Commons Attribution NonCommercial ShareAlike 3.0 licenc alatt érhető el.

Kapcsolódó kérdések

0 like 0 dislike
0 válasz
kérdezve Máj 11, 2017 PHP kategóriában kocsisdavid99 (13 pont) által
0 like 0 dislike
1 válasz
67 kérdés
142 válasz
354 hozzászólás
431 felhasználó