0 like 0 dislike

A problémám a következő: Szükségem volna olyan lehetőségre, hogy egy C/C++ programban elkülöníthessem 2, egyszerre a géphez csatlakoztatott (amúgy Logitech K400 típusú) wireless billentyűzet által generált inputot egyrészt egymástól, másrészt attól, amit netán a laptop billentyűzetéről (vagy akárhonnan máshonnan) visznek be.
E K400 billentyűzetek egy-egy USB vevőn át komminikálnak a laptoppal, merthogy ugye wireless billcsik. Mindegyiknek saját „dongle”-jük van, azaz nincs arról szó hogy ugyanarra a vevőre lennének... izé... „párosítva”, azt hiszem ezt így mondják... tehát mindegyiknek saját vevője van, ami épp emiatt különöző USB portra is van beledugva. Azaz, végeredményben nekem elég volna ha valahogy azt ki tudnám deríteni, az input épp melyik USB portról jön, vagy esetleg egyáltalán nem USB portról jön (ezesetben mindegy nekem hogy honnan jön, akár a laptop beépített billentyűzetéről vagy netán valami más típusú (vezetékes) billentyűzetről, tökmindegy).
Tehát, valami olyan függvényt szeretnék, hogy ha azt meghívom, visszaad valami olyan flaget hogy mondjuk:
0: nem is volt semmi bevitel
1: a legutóbbi bevitel nem USB eszközről történt
2: Az xyz.-edik USB portról jött a bevitel
3: A ghijk-adik USB portról jött a bevitel
stb.
Az xyz vagy ghijk lehet akármi, csak azért írtam hogy érzékeltessem, miféle elkülönítésre gondolok.

Az is megfelel ha nem az input beolvasása UTÁN kell e függvényt meghívnom, hanem ELŐTTE, hogy akkor tudom meg hogy épp melyik portról jön a következő input. Sőt, az még sokkal jobb is volna.

Lényeg hogy ha a két billentyűzeten egyszerre történik gépelés, ne keveredjenek az egyiken beütött karakterek a másikon beütöttekkel.

E billentyűzetek olyanok, hogy beléjük van építve a tapipad is, de nem ragaszkodom hozzá hogy annak inputja is elkülöníthető legyen, ha sikerül jó, ha nem, az se baj.

Szeretném ha ez az elkülönítés működne X alatt is és „mélykonzolban” is. Feltételezem azt is, igazából nem karaktereket küldenek csak valami kódot, de engem az se zavar ha egy speciális beviteli rutin lesz amit hívogatnom kell, s ami emiatt nem a karakterkódot adja vissza hanem csak valamiféle speciális kódokat, amikből nekem kell aztán majd valamiképp ASCII vagy más (UTF-8...) karakterkódokat varázsolnom. Semmi baj, azt már megoldom magam, ha amúgy a billentyűkódokat megkapom, USB eszközönként elkülönítve.

kérdezve Dec 5, 2016 C / C++ kategóriában FossilCodger (61 pont) által

Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj hogy válaszolhass erre a kérdésre.

A Veremcsere a Refaktor Magazinhoz kapcsolódó, barátságos kérdezz-felelek oldal, ahol felteheted a webfejlesztéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésedet.

A részletekért olvasd el az üdvözlő postunkat!
Az oldal valamennyi tartalma a Creative Commons Attribution NonCommercial ShareAlike 3.0 licenc alatt érhető el.

Kapcsolódó kérdések

0 like 0 dislike
2 válasz
2 like 0 dislike
4 válasz
0 like 0 dislike
1 válasz
kérdezve Dec 30, 2015 AngularJS kategóriában Zoltán Stefán (56 pont) által
67 kérdés
142 válasz
354 hozzászólás
431 felhasználó