0 like 0 dislike

Sziasztok!

Egy erdekes kerdessel fordulok hozzatok, bevallom eddig nem talaltam ra megoldast:

Van egy custom post tipusom, amihez az adminban csinaltam egy egyedi editort. Tobb thumbnail-t lehet feltolteni, egyedi video feltoltes, es tobb tinymce editor van bent. Mindegyik egy-egy kulonallo metaboxban kaptak helyet, ezeket frontenden kulonallo "modulkent" szeretnem kezelni. Jelenleg mindegyik metabox/editor latszik az adminban.

Frontenden csak azok a modulok fognak megjelenni, amelyiknek van valamilyen tartalmuk. Felmerult tehat egy opcio, hogy ezeket a metaboxokat dinamikusan adjuk hozza az editorhoz, tehat ha nekem csak 3 darab kep modulra van szuksegem, akkor a text editorok ne is jelenjenek meg, vagy ha csak texteditorbol kell 2 darab, akkor csak ezeket toltse be a wp. A metaboxok/editorok kivalasztasa egy select menubol tortenne.

Sokat gugliztam utana, de nem talaltam ilyen mukodo megoldast, ugy hogy elbizonytalanodtam, problemak:

  • a wp szempontjabol gondolom az osszes metaboxot be kellene tolteni
  • a metaboxok maximum osszecsukhatoak, de el nem rejthetoek
  • a metaboxokat javascripttel kellene ki-be toltogetni, nem biztos, hogy ez jo megoldas a tartalom mentese szempontjabol

Kb. eddig jutottam, otletek?

Koszi elore is!

kérdezve Ápr 18, 2016 PHP kategóriában wpdaniel (178 pont) által

1 válasz

0 like 0 dislike

Hát nem leszel elégedett, de olyan régi a kérdés, hogy vmit próbálok segíteni. Viszont - hála Istennek - sosem használtam wp, de néhány tartalom kezelőn túl vagyok.

  • nem igazán vágom, hogy mit szeretnél. Általában egy cms admin felülete van tartalom szerkesztésre. Publikus oldalon már meg lévő tartalomtípus formja van ergo nincs szükség dinamikus formra.
  • ha a form változó, akkor nagyon okos feldolgozó kell hozzá, ami tudja kezelni, hogy adott esetben nincs egy pár adat. (! isset()).
  • fel merül a kérdés: ez biztosan 1 tartalom típus? Nem lehet ezt több (al)típusra bontani, és ezekből össze rakni ami kell?
  • kellene egy jó feladat specifikáció. Írd le részletesen, hogy pontosan mi a feladat. Mire ez meg lesz, simán lehet, hogy terved is lesz a megoldásra (nekem ez be szokott jönni). Egy jó specifikáció már fél program terv, jó program terv pedig 70-80% kész szoftver.
  • ne ragaszkodj annyira wp. Lehet, hogy van sokkal jobb, és simán lehet, hogy a te feladatodra alkalmatlan, akár egyedi szoftver kell. Bele erőltetni sosem szabad az elképzelést egy alkalmatlan szoftverbe.
  • nem rég táv segítség formában találkoztam egy olyan wp bajjal, hogy bizonyos "custom" tartalom típusból volt annyi példány, hogy emiatt csavargatni kellett PHP ini, mert túl sok input került egyetlen formba... Ez egy halál, ilyen kimenetet sosem szabad gyártani, amit utána nem tudsz feldolgozni.

Szóval kérek egy szép pontos specifikáció t.

megválaszolva Ápr 29, 2016 Pepita (12 pont) által
A Veremcsere a Refaktor Magazinhoz kapcsolódó, barátságos kérdezz-felelek oldal, ahol felteheted a webfejlesztéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésedet.

A részletekért olvasd el az üdvözlő postunkat!
Az oldal valamennyi tartalma a Creative Commons Attribution NonCommercial ShareAlike 3.0 licenc alatt érhető el.

Kapcsolódó kérdések

0 like 0 dislike
2 válasz
kérdezve Dec 30, 2015 Linux / UNIX kategóriában hzsolt94 (135 pont) által
0 like 0 dislike
0 válasz
kérdezve Máj 11, 2017 PHP kategóriában kocsisdavid99 (13 pont) által
0 like 0 dislike
1 válasz
kérdezve Jún 2, 2016 PHP kategóriában lencse (2 pont) által
0 like 0 dislike
2 válasz
kérdezve Ápr 22, 2016 PHP kategóriában kocsisdavid99 (13 pont) által
0 like 0 dislike
3 válasz
kérdezve Már 8, 2016 PHP kategóriában Ákos Erős (23 pont) által
67 kérdés
142 válasz
354 hozzászólás
431 felhasználó