0 like 0 dislike

Sziasztok

Ha bele fér a hétvégén, szeretnék egy kicsit bele nézni, mi is kell a mobil fejlesztéshez. Aztán ha tetszik, ki tudja. :)
A gondom az, hogy semmi infóm (eddig) arról, hogy mi kell hozzá, milyen környezet, hogyan / mivel lehet telepítőt készíteni, stb.
Csak egy hello world -t szeretnék, de a csont 0 -tól addig, hogy a saját telóm is kiírja.
Ha van valaki, aki maga indult el ezen az úton, megköszönném tanácsait, és ha még pár hasznos linket is dob - azt pláne. :)

Szép estét.

kérdezve Ápr 14, 2016 Fejlesztőkörnyezetek kategóriában Pepita (12 pont) által

2 válasz

1 like 0 dislike
Legjobb válasz

Szia,

Elöljáróban: én sem vagyok mobilos szakember. Egy két saját szórakoztatásra írt app, nagyon kevés meló, s egy egyetemi kurzussal a következőket tudom javasolni:

Tulajdonképpen a fentebb ajánlott Android Studio az első lépcső. Linuxon viszonylag egyszerű üzembe helyezni, ellenben Windowson én mindig futottam 1-2 kört a megfelelő ADB driver vadászásával régebben.

Az eszközön (amennyiben fizikai eszközön szeretnéd tesztelni), engedélyezned kell majd a fejlesztői módot. Ez a legtöbbször a beállításokban, a legalsó menüpontban, a build numberra sokszor (7-8) bökve lehet megtenni - de régebbi Androidokon, meg egyes gyártói szoftvereken mintha máshogyan lenne.

Utána az Android Studió egy teljes varászlón végigvezet - egészen frappáns alkalmazásokat is kivarázsol, de egy Hello World-höz sem kell a varázslón kívül semmit csinálnod. Az IDE run gombjával pedig indulhat az alkalmazás, se aláírni, se publikálni nem kell még sehova.

Az Android doksiról nekem sokszor volt olyan benyomásom, hogy elavult, öreg. Lehet, azóta jobb állapotban van, de egészen sokszor a stackoverflown találja magát az ember.

Esetleg később érdemes különböző Android libekkel (kinézet, fragmentek helyett is van néhány módszer, etc.) megismerkedni.

Üdv,

megválaszolva Ápr 14, 2016 Nagy Vilmos (77 pont) által
kiválasztott Ápr 15, 2016 Pepita által
1 like 0 dislike

Szia,

nem vagyok mobilfejlesztő, de amikor én is játszottam egy kicsit az Androiddal, akkor az Android Studio tűnt a legkézenfekvőbb megoldásnak.

Ezt itt találod meg:
http://developer.android.com/sdk/index.html

Ugyanitt vannak nagyon jó példaprogramok is, mint ahogyan a tutorialpoints-on is remek leírásokat találhatsz:
http://www.tutorialspoint.com/android/android_hello_world_example.htm

Esetleg még érdemes lehet átnézni a Cordova kezdeményezést is, amivel cross platform tudsz HTML5 + Javascript alapon több mobil platformra is fejleszteni.
https://cordova.apache.org/

Sok sikert kívánok, remélem azért mobilos szaki is fog neked még hasznos tanácsokat adni :)

megválaszolva Ápr 14, 2016 dacr (92 pont) által
A Veremcsere a Refaktor Magazinhoz kapcsolódó, barátságos kérdezz-felelek oldal, ahol felteheted a webfejlesztéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos kérdésedet.

A részletekért olvasd el az üdvözlő postunkat!
Az oldal valamennyi tartalma a Creative Commons Attribution NonCommercial ShareAlike 3.0 licenc alatt érhető el.

Kapcsolódó kérdések

67 kérdés
142 válasz
354 hozzászólás
431 felhasználó